Susan Vroemen

Op deze site moest ik iets met de woorden coach en therapeut zodat je me zou vinden. Ik vind mezelf eigenlijk meer een begeleider, gids, en getuige. Ik weet hoe het is om  je eigen wonden te helen, welk pad je dan te gaan hebt, hoe je jezelf steeds weer kunt verliezen en: terug kunt vinden. In die zin kan ik een gids voor je zijn. Ik weet hoe belangrijk het is om het niet alleen te doen maar dat de stappen die je zet gezien worden. Ik kon in mijzelf de mooiste antwoorden vinden maar pas in de ogen van anderen kwamen ze tot leven. En soms is het fijn als iemand jouw verhaal in een nieuw perspectief plaatst zodat er een ander licht op valt. Iemand die de andere kant ziet van wat je doet en vandaar uit richting geeft. Daarin kan ik je begeleider zijn.

Ik heb 14 jaar als projectmanager, leidinggevende en consultant gewerkt. Ik ken de wereld van productienormen, deadlines, werken in een team en verantwoordelijk zijn voor je eigen werk. Ik woon samen en ben stiefmoeder. Het maakt dat ik je kan zien en spiegelen, en met je kan meereizen als het gaat over vragen in de context van werk, relaties en gezin.

Susan Vroemen

Wijn en rozen

In de soefitraditie zijn wijn en rozen belangrijke symbolen. Wijn staat voor de spirituele lessen. De wijnschenker is de leraar die onderwijst. De roos voor de eenheid achter de verscheidenheid en de Geliefde. Hieronder de wijnschenkers die mij onderwezen.

Ik heb een enorme waardering voor het werk en de inspiraties van Marieke de Vrij (www.devrijemare.nl). Zij spreekt zo helder over leven vanuit je diepste essentie. Van haar leerde ik over Zelf-trouw en dat ik, om deelnemer te kunnen zijn, in de eerste plaats ten diepste met mijzelf verbonden dien te zijn.

In mijn ‘jonge’ jaren heb ik veel gewerkt met het Padwerk van Eva Pierrakos. Een mooie combinatie van psychologische concepten en spiritualiteit. Dit gaf mij handvatten en een kader om mijn ervaringen onder woorden te brengen en een plek te geven.

In de diepte-psychologie is opleidingsinstituut Phoenix mij zeer dierbaar. De trainers bij Phoenix verbinden ontwikkelingspsychologie, NLP en systemisch werk (familieopstellingen) met het werken vanuit je hart. Deze stromingen binnen de psychologie vullen elkaar prachtig aan en bieden samen een mooie gereedschapskist in het werken met mensen.

Ik vind het fascinerend hoe lichaam en geest samenwerken. Ik volg onderzoekers als Allan Schore, Bruce Perry en Dan Siegel, maar ook dichter bij huis, Lenneke Alink (Universiteit Leiden), op de voet. Hun neuropsychologisch onderzoek is ontzettend vernieuwend en laat zien hoe ingenieus ons lichaam zich steeds weer aanpast. Hun werk biedt belangrijke aanknopingspunten voor de begeleiding.

Veel van de concepten van waaruit ik werk heb ik aan kunnen scherpen in diepgaande gesprekken met goede vrienden en collega’s. Sommigen van hen zijn zeer begaafde therapeuten. Verhelderende en in alle opzichten verlichtende gesprekken, waarvan ik hoop dat die nooit stoppen.

Een grote inspiratiebron zijn altijd de mensen met wie ik heb mogen werken. Daar ligt mijn hart: te zien hoe langzaam maar zeker stukjes van de barrières worden opgeruimd. Ik ben blij dat ik getuige mag zijn en een bijdrage kan leveren aan hun weg naar verbinding.

Ik ben gecertificeerd NLP-practitioner en erkend therapeut met registratie bij de NVPA (ned. ver. voor psychologen en agogen) en RBCZ. Mijn CV vind je op linkedIn.

Voel je welkom!

Google+